Sunday, 9 December 2012

OBJECTIVE BITS

1) The moon is a :




Answer :B
2.Who receives Dronacharya Award?
 



 Answer : C.
3) Who was the first Indian to be-elected to the British Parliament?





4) In which year India Joined the United Nations?





5) A hole is made in a brass plate and it is heated. The size of the hole will





6) Which language was patronised by the the rules of Delhi Sultanate?





7) Who discovered magnetic field of electric current?





8) Which country leads in the production of rubber?





9) The Panchayat Raj is a





10) Which is the most irrigated State in India?





11) Headquarters of Amnesty International is at





12) The Yellow Stone National Park is in




Answer : A.
13) Which of the following animals was not native to India ?





14) Which of the following states is highly flood prone as well as drought prone ?





15) The equator passes through which of the following continents ?




Answer : A.
16) Days and Nights are equal throughout the globe when the sun is above




 Answer : C.
17) Seasonal unemployment refers to




 Answer : B.
18) Which is at the apex of the three tier system of Panchayati Raj system ?




 Answer : C.
19) Which of the following gases is used for refrigeration ?





20) Aspirin is the common name of



Answer : D.











No comments: