Sunday, 9 December 2012

OBJECTIVE BITS

1) When a man circles round the earth in a satellite, then




View Answer
Answer : B.

2) The weight of an object at the poles is greater than at the equator. This is because




View Answer
Answer : D.

3) The first metal used by the man was




View Answer
Answer : B.

4) Gobar gas contains mainly




View Answer
Answer : B.

5) The content of water is greater than fats, the plasma is more than proteins, proteins are more than fats and fats less than plasma. Which constitutes the major Part of the human body ?




View Answer
Answer : B.

6) The water in an open pond remains cool even in hot summer because




View Answer
Answer : C.

7) If a large number of people are enclosed in a room, then




View Answer
Answer : A.

8) It is not advisable to sleep under a tree at night because of the




View Answer
Answer : D.

9) Which of the following is a balanced fertiliser for plants ?




View Answer
Answer : D.

10) Which one of the following is a fast growing tree ?

Answer : B.

11) When a man circles round the earth in a satellite, then




View Answer
Answer : B.

12) The weight of an object at the poles is greater than at the equator. This is because




View Answer
Answer : D.

13) The first metal used by the man was




View Answer
Answer : B.

14) Gobar gas contains mainly




View Answer
Answer : B.

15) The content of water is greater than fats, the plasma is more than proteins, proteins are more than fats and fats less than plasma. Which constitutes the major Part of the human body ?




View Answer
Answer : B.

16) The water in an open pond remains cool even in hot summer because




View Answer
Answer : C.

17) If a large number of people are enclosed in a room, then




View Answer
Answer : A.

18) It is not advisable to sleep under a tree at night because of the




View Answer
Answer : D.

19) Which of the following is a balanced fertiliser for plants ?




View Answer
Answer : D.

20) Which one of the following is a fast growing tree ?
View Answer
Answer : B.

21) Decrease in white blood cells results in




View Answer
Answer : A.

22) Less dew is formed on cloudy nights because




View Answer
Answer : C.

23) Mouth and foot diseases in cattle are caused due to




View Answer
Answer : B.

24) In summer, man with excess perspiration feels weak, because of the




View Answer
Answer : A.

25) When light enters a closed room through a small hole in the door, the image of an outside building appears as inverted on the opposite wall. This is because




View Answer
Answer : C.

26) A ball bounces higher at high altitudes than in plains. This is because




View Answer
Answer : C.

27) Ajanta Caves are located in the State of




View Answer
Answer : A.

28) What is the power of Rajya Sabha regarding Money Bill ?




View Answer
Answer : C.

29) The first Asian Games were held at




View Answer
Answer : A.

30) Which of the following is not included in the list of Fundamental Duties in the Constitution ?




View Answer
Answer : C.

No comments: